Trojfarebná bábovka

Streda, 08 Jún 2005
1118225120.jpg4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru, 1 šľahačková smotana, 600 ml hladkej múky(Špeciál), 1 kypriaci prášok, 1 lyžica kaka, 1 lyžica oleja, 1 lyžica pomletých orechov, maslo na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie,
Elektrická rúra: 160 °C , Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Čas pečenia: 50 – 60 minút.

POSTUP:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešame.
Veľkú bábovkovú formu dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Približne tretinu cesta nalejeme na dno formy.
Zvyšok cesta rozdelíme na dve časti – do jednej zapracujeme kakao, ktoré sme rozmiešali s 1 lyžicou oleja, do druhej vmiešame pomleté orechy.
Do formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom orechové – však poradie môže byť ľubovoľné.
Pečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla.
Upečenú bábovku vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.