V Domaši sa kúpali otužilci ako v horúcom lete, voda mala len 9 stupňov

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Fotoreportáž: Klub otužilcov Vranovské vydry zorganizoval v druhú novembrovú sobotu zaujímavé podujatie pod názvom "Katarínske kúpanie" a "Domašanský kotlík". Viac ako 300 ľudí prišlo do rekreačnej oblasti Domaša Eva k pizerii Palermo povzbudiť otužilcov.  


Od skorého sobtoňajšieho rána varili súťažné družstvá guľáš na priestranstve pri pizerii Palermo. Návštevníci si mohli kúpiť lístok v cene 1,- EURO a mohli ochutnáť guľáše podľa vlastného výberu. 


Približne o 12.00 hodine sa otužilci húfne rozbehli do Domašskej vody, kde sa okúpali starí, mladí, muži aj ženy - všetko bez rozdielu veku. Teplota vody bola podľa merania 9 stupňov a teplota vzduchu 11 stupňov. Kúpalo sa viac ako sedemdesiat otužilcov. 


Na kúpajúcich čakalo po okúpaní občerstvenie v podobe guľášu od súťažných družstiev. 


Ako hovorí spoluorganizátor podujatia Rasťo Košalko z Vranova ,,podujatie sa konalo aj minulý rok a pre veľký úspech sme ho zopakovali. Tešíme sa všetci, lebo sa prišli okúpať aj otužilci z klubu Ľado-borci ale aj z iných okresov ako Košíc, Sniny či Svidníka. Domaša žije aj v novembri. Vzniká z toho pekná tradícia, v ktorej chceme v našom klube pokračovať" 


Po kúpaní nastala neformálna zábava a degustácia navarených guľášov. Podávalo sa varené víno, pivo, ale aj domáca... . O zábavu kúpajúcich a návštevníkov sa postaral folklórny súbor Vranovčan. 


 FOTOREPORTÁŽ


 

































Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3