RS Eva – Holčíkovce

O stredisku

Rekreačné stredisko (RS) Eva sa nachádza v juhovýchodnej časti Domaše, je známe pravidelnými letnými podujatiami. Už niekoľko rokov sa v miestnom prírodnom amfiteátri koná stále viac obľúbený Domaša Fest. Organizujú sa tu aj rôzne súťaže s bohatými sprievodnými akciami
Toto stredisko je vyhľadávané najmä rodinami s malými deťmi. Pláž je trávnatá, pravidelne kosená s piesočným postupným prístupom do vody. Nachádza sa tu autokemping, verejné táborisko, chatová osada, požičovňa športových potrieb, vodných bicyklov, parkovisko, lodenica s prístavom a niekoľko ubytovacích a reštauračných zariadení.  V kempingovej časti ponúka služby Slovenská asociácia windsurfingu. K dispozícii máte 9 verejných sociálnych zariadení, 4 sprchy, žľab s úžitkovou vodou. Stredisko je rozdelené na tri časti: Kemp (stanovanie, kempovanie), Eva centrum (pláž) a Zajačia debra (tenis, zátoka).

V RS Eva sa nachádza 1 hotel s ubytovacou kapacitou cca 48 lôžok, Autokemping Eva a stanový tábor pre 500 návštevníkov. Ubytovacie kapacity sú poskytované na aj súkromno-podnikateľskej báze v rekreačných chatách a rekreačných zariadeniach.
Stravovanie poskytuje 1 reštaurácia so stravovacou kapacitou cca 80 stoličiek. Stravovanie je počas letnej sezóny poskytované aj ambulantne.

Aktivity

RS Eva (Holčíkovce) ponúka návštevníkom rôzne formy relaxu. Opaľovanie na trávnatej vykosenej pláži, kúpanie, vodné športy a sú tu zaujímavé lokality na potápanie.  V RS sú vynikajúce podmienky na winsurfing – služby tu poskytuje slovenská asociácia windsurfing. Okrem windsurfingu majú návštevníci možnosť využiť tenisový kurt, nohejbalové a volejbalové ihrisko či požičovňu vodných bicyklov. Sú tu výborné podmienky pre rybolov. K dispozícii je rybárska chatka. Nádherná prírodu pozýva na turistické a cyklistické túry.

Doprava

Auto
Vlak
Najlepší prístup do RS je z cesty I/15 medzi Vranovom nad Topľou a Stropkovom. Cez obec Holčíkovce ani cez jej kataster neprechádza žiadna železničná trať. Najbližšia železničná stanica je v meste Vranov nad Topľou resp. v Humennom.
Autobus
GPS
Autobusová doprava je zastúpená autobusmi SAD linkami vedenými po ceste I/15 a III/55412,  ktoré prechádzajú aj cez obec Holčíkovce. 49°0'38.15"N
21°42'46.44"E